zondag 30 november 2014

De kick  
"Het was de kick om iets te maken wat eerst nog niet bestond", lees ik in Het Element van Sir Ken Robinson en Lou Aronica. Matt Groening, schepper van The Simpsons is hier aan het woord. Hij is een van de mensen die door Ken Robinson geïnterviewd werden over hun succes in het leven. 

Het Element is het punt waar natuurlijk talent en persoonlijke passie elkaar ontmoeten. Als mensen in hun element zijn, zijn ze het meest zichzelf, het meest geïnspireerd en halen ze het beste uit zichzelf. Als je je Element hebt gevonden, ervaar je volledige voldoening, en dus rijkdom en succes in je leven. 

Dit boek is een lofzang op de adembenemende diversiteit van menselijke talenten en passies en ons buitengewoon potentieel voor groei en ontwikkeling. Op zijn eigen bevlogen manier zet Robinson de lezer aan tot denken en inspireert hij iedereen om het Element te vinden.

Vaak lag ik als kind in bed te woelen, want zelfs in het donker van mijn kamertje kwamen er figuren tevoorschijn die waarschijnlijk nog nooit iemand gezien had. Als ik ze niet tekende, waren ze voor altijd verloren. Dat vond ik echt erg. Dat is nog steeds een verslavende drijfveer iets geboren te laten worden wat er eerst niet was. En dan met enige verbazing toe te kijken hoe die figuurtjes hun eigen gang gaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten